PRATITE NAS

BOSNIAN PREMIUM BRAND

Cart 0
  • No products in the cart.
Top
 

Historija Sarajbosne

Kako je sve počelo ?? Priča o Sarajbosni i ideji tradicionalne bosanske slastice na području Bosne i Hercegovine
LOGO SARAJBOSNA

BREND SARAJBOSNA

Davne 1997.godine, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nastao je jedan od najpoznatijih brendova, kada su u pitanju tradicionalne, orijentalne slastice, a to je SARAJBOSNA.

IDEJA SARAJBOSNE

IDEALNA IDEJA

Zahvaljujući posjeti Orijentu, dašak mirisa i okusa na skroz jedinstven i prepoznatljiv način, prenesen na područje Sarajeva.

HISTORIJA SARAJBOSNE

SARAJBOSNA BAKLAVA

Kombinacija ekstravagantne pistacije i mirisa čokolade stvorila je viziju idealne ideje, tj. orijentalne slastice pripremljene na tradicionalni način bosanske kuhinje.

BAKLAVA SARAJEVO

RUČNI RAD / handmade

Iza jedinstvenosti proizvoda Sarajbosne, krije se dugogodišnji kvalitet, profesionalizam u radu, te ručni rad kojim se postiže savršenstvo, kako u izgledu tako i u okusu.

SARAJBOSNA AGDA

BOSANSKA ILI TURSKA BAKLAVA

Porijeklom sa Orijenta, izgledom podsjećaju na tursku baklavu, okusom liče na bosansku baklavu, a u suštini prave razliku u svijetu baklave zbog svoje jedinstvenosti.

BAKLAVA SARAJBOSNA 1997

PREKO 70 RAZLIČITIH VRSTA

U našem asortimanu možete pronaći preko 70 vrsta baklava, različitih kako po obliku, tako i po okusima.

PRIČA O SARAJBOSNI

Sve je počelo davne 1997. godine, a zahvaljujući jednoj posjeti Orijentu, dašak mirisa i okusa osjetit će se kasnije i u Sarajevu… Kombinacija ekstravagantne pistacije i mirisa čokolade stvorila je viziju idealne ideje, tj. orijentalne slastice pripremljene na tradicionalni način bosanske kuhinje.

1997. godine, i za to vrijeme baklava s čokoladom i pistacijom je zvučala prilično ekstravagantno, te se na početku u ponudi Sarajbosne nalazilo osnovnih pet-šest vrsta baklava.

Danas, pak, Sarajbosna u svojoj ponudi ima preko šezdeset vrsta baklava, a najpopularnija i najtraženija je svakako divit baklava – klasična, baklava s orasima.

Klasika je klasika, i većina ljudi se uvijek drži provjerenog recepta, ali u želji da privučemo omladinu i učinimo naš asortiman bogatijim, odlučili smo malo eksperimentisati, te smo izmislili vrstu baklave pod nazivom “NUTELLINE”, krajem 2013. godine, koja idealna kombinacija klasike na moderan način.

Također, još jedna od delicija koju možete pronaći u našoj ponudi, je neobična i egzotična “NANELI BAKLAVA”, tj. baklava sa mentom, koju smo izmislili sa željom da se dođe do osvježavajuće kombinacija sa čokoladom i orasima.

Nacionalni proizvod

Tradicionalni bosanski recepti

Svjetski poznat brend

Pored različitih vrsta baklava s bademom, lješnikom, orasima… tu su i nesvakidašnji i ukusni rariteti koji uključuju kombinacije sa kokosom ili hurmama, cimetom, smokvama, šljivama, višnjama, susamom, maslinama ….

U slastičarni Sarajbosna se mogu pronaći i druge vrste orijentalnih slastica, kao što su ružice i tulumbe, a ono što je najzanimljivije u cijeloj priči jeste da su ovi “tradicionalni” kolači pravljeni u minijaturnoj verziji, jedan kolač – jedan zalogaj. Tu je i specijalitet kuće, to su Sarajbosna medaljoni, koji crvenom bojom i aromom simboliziraju boju brenda i kuće Sarajbosna. Također, u ponudi se nalazi nekoliko vrsta torti, kako za svakodnevne, tako i za rođendanske ili svadbene prilike.

Inovativnost i kreativnost

Vrhunski kvalitet

Tradicija od 1997.god

Od nekih 15 – 20 različitih vrsta baklava sa pistacijom, najinteresantinija i ujedno najkomplikovanija je svakako vrsta baklave pod nazivom
“DOLAMA PISTACIJA” , poznata i kao “kraljica baklave”, koja se izdvaja od ostalih vrsta po nevjerovatnoj tankoći jufke i bogatom filu pistacije.

Prema nekim našim parametrima, ona predstavlja vrhunac naše tradicije. Izgledom se izdvaja u odnosu na ostale vrste baklava, izrazitom zelenom
bojom privlači svačiju pažnju, a svojim ukusom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Dolama pistacija

Extra pistacija

Divit pistacija